Domein en Streek

De naam van ons domein konden we niet toepasselijker benoemen als Domaine de l’Étang.

De oppervlakte is net geen 2 ha (20 000m2). Onze vijver (4000 m2) wordt gevoed door 2 natuurlijke bronnetjes. In de zomer valt de toevoer echter stil. In de lente is het de perfecte plaats voor kikkers, padden, salamanders.

Ochtendzon op onze natuurlijke vijver

Issy l’Évêque en Lieu-dit-Jorse

We wonen in het dorp Issy l’Évêque, In 336 Lieu-dit-Jorse, 76 route de Cuzy. Dit gehucht omvat amper 4 oude (omgebouwde) boerderijen. Issy l'Évêque behoort bij departement Saone & Loire (regio Bourgondië). Oppervlakte 71,13 km2 met ongeveer 750 inwoners.

Ons domein ligt op 650 km van centrum van België. Zuid-Bourgogne heeft zijn troeven. Ontstressen in deze prachtige natuur. Gezonde lucht waar je overdag niet op uitgekeken geraakt en waar je 's nachts de ontelbare sterren toch tracht te tellen.

Dit naambord staat in onze straat. Achter die C4 zit geen extra symboliek

Deze dunbevolkte streek leent zich dan ook perfect voor rust, ontspanning. Maar in dit heuvelachtig gebied kom je als wandelaar, fietser, zeker aan je trekken. Cultuur opsnuiven, maar ook sportieve uitdagingen en ontspanning zijn troeven van onze streek.

De wijnstreken, tal van burchten en kastelen, ruime natuur, meren, historisch patrimonium van Romeinen en Kelten. Buitensporten.

Als je dit kan mixen met een heerlijke Bourgondië-wijn en streekproducten of je sluit je dag af met een heerlijke Cremant of Ricard op onze terrassen kan je je “God in Frankrijk” wanen. Wil je meer over de wijnstreek ontdekken. Lees hier verder.

Ons domein ligt op 363 m hoogte. In een komvalleitje. Achter onze gebouwen daalt het landschap verder. Daardoor kunnen we onze gasten een geweldig mooi zicht aanbieden. Geen enkel lichtpunt op te merken, puur natuur, puur rust.

Dit zicht heb je vanuit je slaapkamer

Onze afvalwater zuiveren we zelf met een filtersysteem op basis van kokospulp. We hebben een natuurlijke bron, deze bron gebruiken we vooral voor water van de toiletten en irrigatie. Uiteraard zijn we ook aan het “stadswater” gekoppeld.

Regio

Issy l’Évêque behoort tot het departement Saône et Loire in de regio Bourgogne. Issy l’Évêque ligt ten midden van Autun en Chalon-sur-Saône. Vanaf 2016 spreekt men van Bourgogne - Franche-Comté. Bourgogne is even groot als België.

Ligging Bourgogne

Klaar om te Genieten?

Boek een verblijf in Domaine de l'Étang.

Controleer beschikbaarheid