Over Ons

Ontdek het verhaal achter onze gloednieuwe bed&breakfast in het mooie Frankrijk

Wie we zijn

Wij zijn Wim Van Rymenant (1968) en Leentje Caremans (1964); We bouwden ons beroepsleven in het onderwijs te Boom op.

Leentje is nog een rasechte Boomse. Zij werkte als administratief bediende van GO! De Hoeksteen, GO! Het Krekeltje en in GO! Atheneum Boom. In 2016 werd Leentje geveld door Fibromyalgie.

Wim spendeerde zijn jeugdjaren in Wommelgem en in de Kempen. Wim kwam als onderwijzer terecht in de Rupelstreek. In GO! Boom Park gaf hij vooral les in bovenbouw (4-5-6), en ontwikkelde zich als innovatiecoach om ict pedagogisch te ondersteunen in zijn school.

We waren steeds gedreven in onze job. Maar we hunkerden naar een andere “einde loopbaan” -uitdaging buiten het onderwijs.

Beiden hadden we al lang de droom om ooit een B&B uit te bouwen. Onze eigen reizen gingen vooral naar de Pyreneeën, Baskenland, Noord-Spanje en Portugal.

We voerden ook 15 jaar vrijwilligerswerk uit in Tsjechië bij Jeka. In al deze landen tastten we heel wat mogelijkheden af.

Onze grootste goesting bleef wel Frankrijk. We doorkruisten dit land van noord naar zuid van west naar oost langs trage wegen. Frankrijk is een bijzonder mooi land. Het werd Bourgogne of Bretagne...

Toen we in de regio Bourgogne begonnen te zoeken waren we gepakt door de vele tinten groen, de vergezichten, het licht en de rust. De combinatie van met hagen afgezoomde weides en de vele gemengde bossen straalde rust op ons af.

Deze rust was een verademing voor ons beide. Midden Frankrijk bleef ons bekoren. Door toeval kwamen we in Issy L’Évêque terecht. Een dorpje in het departement Saône et Loire. Perfect op de middenplooi van een papieren wegenkaart. (wie gebruikt dat nu nog!)

We hadden in deze streek heel wat panden bezocht. De dag dat we de oprit van deze leegstaande boerderij opreden wisten we het. En voelden we meteen aan ” Dit is het!”.

De boerderij stond al meer dan 50 jaar leeg, maar was nog in een degelijke conditie. Dat dit een berg werk ging zijn beseften we zeker. Maar als je echt iets wil…dan kan er veel.

Begin van de werken in maart 2017

September 2016 plaatsten we onze handtekening. Vanaf toen begon alles snel te veranderen. Vele kennissen en vrienden kwamen graag een handje toesteken. Via deze weg nogmaals een gemeende dank je wel. Op die momenten voelden we al aan dat we een unieke plek gevonden hadden.

Nu, na iets meer dan 2,5 jaar verbouwen kunnen we in 2019 onze eerste “echte” gasten ontvangen. We beslisten om de mix van gîtes en B&B aan te bieden. Een nieuw leven, beseffend dat ons project zich altijd verder zal blijven ontwikkelen.

Wij hopen dat jullie op onze plek een gevoel van rust, ontspanning en het goede leven kunnen proeven.

Wim en Leentje

In het nieuws:
Krantenartikel HLN opening

Artikel aankoop eigendom (21 november 2016)

Klaar om te Genieten?

Boek een verblijf in Domaine de L'étang.

Controleer beschikbaarheid