Wijn

En dan was er wijn...

Du vin, du pain, du…je kent het wel. Frankrijk is synoniem met wijn. Laten we nu net in een overbekende wijnstreek wonen. Bourgondië, het bourgondisch leven, het Bourgondisch complot…

Bourgondische wijnen worden terecht bejubeld. Ons domein ligt niet in de wijnstreek, maar je kan alle Bourgondische wijnstreken makkelijk bereiken. Deze wijnstreek strekt zich in een langgerekt lint uit van Dijon tot Macon en Lyon, met een zijsprong naar de Chablis-streek en de Sancerre-wijnen.

Zowel de rode als witte wijnen zijn erg in trek. Ongeveer 70 % van de productie gaat naar witte wijnen, productie rode wijn neemt 30 % in. De geschiedenis van de wijnoogsten gaat terug tot de Kelten. Zowel tijdens de Romeinse periode als tijdens de middeleeuwen bleef deze wijnstreek zich uitbreiden.

Je zou dus ook je cultureel zoektocht kunnen mixen met de lekkere zoektocht naar goede wijn. 
In de oude Keltische nederzetting Bibracte vind je de link.
In de middeleeuwen zijn het de abdijen die het product nog sterker ontwikkelden. Zowel in de late middeleeuwen tot aan de overdracht van de wijnvelden aan de koningshuizen werd het product beter verhandelbaar. Sinds het product uit handen van de kerken is, zijn er honderden wijnhuizen ontstaan.

Tot wat nu gekend is als excellente wijnhuizen, die elk het product op hun eigen(zinnige) manier naar de top brengen. De Bourgondische wijnen hebben hun prijskaartje. Toch kan je voldoende variëren.

Wanneer je gans het seizoen door de druivenstreek rijdt, besef je waarom dit product zijn prijskaartje heeft. Het blijft een arbeidsintensieve teelt. Het mooie van de bourgognewijnen is dat je een zeer uitgebreide keuze hebt. Kom en proef onze streek.

Wij en wijn?

Wijzelf zijn de streek nog volop aan het ontdekken. We zullen onze gasten zeker nuttige tips kunnen geven. Uiteraard kan je bij ons al enkele wijnen proeven.
https://www.bourgondie-toerisme.com/ontdek-bourgondie/kennismaken-met-wijn

Kaartje met wijnstreken

Klaar om te Genieten?

Boek een verblijf in Domaine de l'Étang.

Controleer beschikbaarheid